Zatiaľ žiadne komentáre

Uzatvorenie Brány milosrdenstva

8. decembera 2015, na sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie, bol otvorený Svätý Rok Milosrdenstva. Sv. otec František 13.november 2016 určil za deň, kedy sa uzatvoria všetky brány svätýň a kostolov na svete.

Svätyňa Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi, farnosti Smižany, zažívala veľkú slávnosť za prítomnosti emeritného biskupa o. Andreja Imricha a za veľkej účasti kňazov a veriacich. Tento prežitý rok milosrdenstva je pre nás výzvou lepšie prežívať Božie odpustenie.

Otec biskup Andrej Imrich nám v príhovore poukázal na skutky telesného a duchovného milosrdenstva, ktoré prirovnal k jednotlivým zastaveniam Krížovej cesty. Bolo to stretnutie Matky Márie s Ježišom, Matky a Syna. Nemohla mu pomôcť. Len pohľad Matky dodával Ježišovi silu, aby vydržal na ceste k Otcovi. Ďalšie stretnutie bolo so Šimonom, ktorý aj keď neochotne, ale predsa pomáha Ježišovi niesť kríž. Stretnutie s Veronikou, ktorá mu utiera tvár šatkou, sa stalo tým stretnutím, ktoré nám ukazuje, že aj my máme utierať rany našich blížnym. Ďalšie stretnutie je s plačúcimi ženami, ktorým hovorí: neplačte nado mnou, ale povzbudzujte, modlite sa, učte svoje deti o Božom milosrdenstve.

Svätý rok milosrdenstva je pre nás výzvou lepšie prežívať nasledujúce dni a roky, a mať otvorené srdce pre blížnych. S vďačnosťou srdca sa pozeráme na tento rok milosrdenstva. Akoby ani neskončil. Jeho milosrdenstvo je tu stále. On – veľký Boh – nás čaká stále s otvorenou náručou plnou milosrdenstva.

Ďakujeme Pánu Bohu, že aj naša svätyňa na sídlisku Západ v SNV, farnosti Smižany, mohla byť zapojená k množstvu iných svätýň a za veľké množstvo pútnikov z celého Slovenska, ktorí prichádzali a prichádzajú do SBM. Ďakujeme aj všetkým diecéznym kňazom, ktorí prichádzali so svojimi veriacimi do SBM a tiež naším kňazom pallotínom, že ich prijímali s otvorenou náručou. 

Milosrdný Boh Otec nás stále prijíma – „Nech Kristov pohľad spočinie aj na nás, ako na Zachejovi.“

Pridať komentár