Warning: Use of undefined constant _COOKIE - assumed '_COOKIE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/7/9/799da6f3-d8e2-4d71-87d8-a2b0603e72b6/rimkat-smizany.com/web/wp-content/themes/NativeChurch/imic-framework/podcasting/podcast-functions.php on line 115
Farský úrad Smižany – Vizitácia našej farnosti o. biskupom Andrejom
Zatiaľ žiadne komentáre

Vizitácia našej farnosti o. biskupom Andrejom

Nie je koniec roka, aby sme bilancovali. Ale predsa. Bilanciou pre našu farnosť Povýšenia Svätého Kríža v Smižanoch bol 9. október 2014 – „Deň kanonickej vizitácie“, diecéznym biskupom. Farnosť z poverenia diecézneho biskupa vizitoval generálny vikár a pomocný biskup Mons. Andrej Imrich.

Deň návštevy začínal na Farskom úrade v Smižanoch a hneď aj návštevou pokročilej vekom a chorej farníčky. Je úžasným darom od Boha pre našu farníčku, návšteva o. biskupa v jej domácnosti. Kroky o. biskupa Andreja viedli na obecný úrad na stretnutie so starostom našej obce p. Ing. Michalom Kotradym. Svojou návštevou chcel povzbudiť aj predstaviteľov našej obce a poukázať na dôležitosť spolupráce medzi obcou a farnosťou.

Ďalej nasledovalo stretnutie na základnej škole Povýšenia sv. Kríža. Otec biskup sa stretol s učiteľským zborom a s vedením školy. Kroky dôstojného hosťa smerovali aj do a Cirkevnej materskej škôlky, ktorá začala v tomto školskom roku.

Obed o 12.00 hod. bol pripravený na Farskom úrade. Bol to čas bratského stretnutia sa so všetkými kňazmi farnosti – pátrami pallottínmi, ktorí pôsobia v Smižianskej farnosti.

Dôležitý čas pre kresťana je 15.00 hod. a to bolo zdôraznené aj o. biskupom pri modlitbe „Korunky Božieho milosrdenstva vo Svätyni.

Minúta za minútou napĺňala deň 9. október 2014. O 15.30 sa otec biskup Andrej stretol s predstaviteľmi hnutí a spoločenstiev a náboženských skupín našej farnosti, ktorí sa v krátkosti predstavili. Je potrebné vyzdvihnúť účasť všetkých hnutí a spoločenstiev, ktorí prejavili živý záujem o stretnutie s o. biskupom a tým potvrdili, že im záleží na farnosti.

Ďalším bodom bolo stretnutie s „Pastoračnou radou“ a následne „Hospodárskou radou“ našej farnosti.

Celodenná návšteva vyvrcholila svätou omšou o 18.00 hod. vo Farskom kostole v Smižanoch, kde spolu s o. biskupom koncelebrovali o. Leonard – správca farnosti, o. Adam, o. Peter a o. Krystian. Po sv. omši ešte nasledovalo stretnutie s veriacimi v kostole.

Ďakujeme nášmu otcovi biskupovi Andrejovi za jeho vrúcne slová, ktoré smerovali hlavne k tomu, aby sa život kresťana stále viac podobal životu Pána Ježiša a povzbudzoval nás k vytrvalosti kresťana – katolíka.

Pridať komentár