Zatiaľ žiadne komentáre

Slávnosť svätého Vincenta Pallottiho

22. január je sviatkom všetkých Pallotínov. Každoročne si pripomínajú svätorečenie zakladateľa tejto rehole – sv. Vincenta Pallottiho. Počas tejto nedeľnej slávnosti sa nám pri svätých omšiach prihováral o. Peter Klubert, ktorý nám priblížil život tohto svätca a dal nám ho za príklad pre náš každodenný život.     

Týmto dátumom začína pallotínska rodina sláviť jubilejný rok pri príležitosti 50. výročia svätorečenia Vincenta Pallottiho. Z tejto príležitosti nám o 14.00 hod. vo Svätyni Božieho milosrdenstva zaspievala Hanka Servická. Ako povedal po koncerte o. Adam, tento koncert nebol obyčajným koncertom. Speváčka okrem krásne zaspievaných piesní podala nádherné svedectvo svojho života. Rozprávala o svojom obrátení a o tom, aký krásny je život s Bohom, o sile modlitby svätého ruženca, Božom milosrdenstve i dôvere v Božiu vôľu. Svojim spevom a svedectvom nás určite obohatila a tak trocha pripravila na misie, ktoré sa v našej farnosti onedlho začnú.

Nezabúdajme vo svojich modlitbách na našich kňazov – pallotínov, ktorí sa podľa vzoru ich zakladateľa a hesla začínajúceho jubilejného roku snažia „Žiariť svätosťou Boha“ a modlime sa alebo skôr žime slovami sv. Vincenta Pallottiho:

„Boh môj!…

Nie rozum, ale Boh,
Nie vôľa, ale Boh,
Nie duša, ale Boh,
Nie zrak, ale Boh,
Nie sluch, ale Boh,
Nie čuch, ale Boh,
Nie čuch ani reč, Boh,
Nie dych, ale Boh,
Nie telo, ale Boh,
Nie vzduch, ale Boh,
Nie pokrm, ale Boh,
Nie nápoj, ale Boh,
Nie lôžko, ale Boh,
Nie každodenné veci, ale Boh,
Nie bohatstvá, ale Boh,
Nie pocty, ale Boh,
Nie svetové vyznamenania, ale Boh,
Nie vysoké postavenia, ale Boh,
Nie povýšenie, ale Boh!“

Pridať komentár